Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   A treia noapte de manifestații:…

A treia noapte de manifestații: sute de persoane au ocupat Piața Republicii din Paris

http://france3-regions.francetvinfo.fr/

Sute de manifestanți au ocupat în noaptea de sâmbătă spre duminică Piața Republicii din Paris, a treia noapte consecutiv, pentru a demonstra împotriva unei reforme contestate a Codului muncii, relatează AFP, citat de agerpres.ro.

Această mișcare spontană a apărut în urma manifestațiilor organizate în Franța la apelul sindicatelor, studenților și elevilor de liceu care au cerut retragerea proiectului de lege privind Codul muncii prezentat de guvernul socialist francez.

În cadrul mișcării există de asemenea, sub hashtagul #NuitDebout pe rețelele sociale, și alte revendicări politice sau sociale. Totodată, mulți participanți văd în această formă de protest începutul unui fenomen precum mișcarea „Occupy” care s-a extins în numeroase țări sau cea a „Indignaților” din Puerta del Sol, apărută la Madrid în 2011 pentru a denunța austeritatea și corupția.

Protestatarii, care dorm puțin, sunt în majoritate tineri. Unii sunt aici pentru a demonstra împotriva legii Muncii. Alții acuză guvernul că a instituit măsuri excesive de securitate în urma atacurilor jihadiste de la Paris. Alții denunță „violențele forțelor de poliție” care au avut loc în timpul unor mitinguri organizate împotriva legii Muncii.

FOTO: http://france3-regions.francetvinfo.fr