Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   A fost ucis presupusul organizator…

A fost ucis presupusul organizator al atentatelor teroriste din Franța

 Abdelhamid Abaaoud, considerat organizatorul atentatelor de la Paris, a murit în cursul asaltului din Saint-Denis, regiunea nordică a orașului, efectuat de forțele de ordine din Franța. Procurorii francezi au confirmat că liderul atacurilor teroriste din Franța a fost ucis în timpul operațiunilor din 18 noiembrie, informează BBC News.

Potrivit sursei, Abdelhamid Abaaoud este un jihadist belgian în vârstă de 28 ani, devenit un membru foarte activ al grupării Statul Islamic (SI) în Siria, de unde a sfidat ani de zile forțele de poliție europene.

Acesta este considerat de procurori presupusul organizator al atacurilor de vineri de la Paris, soldate cu 129 de morți și 352 de răniți și revendicate de Statul Islamic.

Identitatea celei de-a doua persoane care a murit în apartamentul din Saint-Denis în momentul asaltului nu a fost comunicată. Potrivit unor surse, este greu de stabilit identitatea acesteia și urmează să se facă teste ADN. Se presupune că femeia kamikaze, care s-a aruncat în aer în momentul asaltului poliției asupra apartamentului din Saint-Denis, ar fi fost verișoara lui Abdelhamid Abaaud.

Foto: Reuteurs