A fost lansat al patrulea val de mobilizare militară în Ucraina

Ucraina a lansat cel de-al patrulea val de mobilizare militară, care vizează aproximativ 50.000 de bărbaţi, relatează AFP.

Această mobilizare va dura 90 de zile şi va fi urmată de alte două, având drept scop să strângă în total 104.000 de persoane. Potrivit autorităților ucrainene, primii pe listă sunt cei care au primit în trecut o formare militară – tanchişti, artilerişti, paraşutişti, şoferi şi mecanici.

Amintim că situația de conflict dintre separatiştii pro-ruşi şi forţele ucrainene s-a soldat cu peste 4.800 de morţi, iar violenţele s-au intensificat în ultimile zece zile.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *