70 de oficiali nord-coreeni, executați de Kim Jong-un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a executat 70 de oficiali de când a preluat puterea, la sfârşitul lui 2011, într-un „regim al terorii” care depăşeşte cu mult cruzimea primilor ani ai mandatului tatălui său, au declarat oficiali sud-coreeni, citaţi de Associated Press.

În cadrul unui forum la Seul, ministrul sud-coreean de Externe, Yun Byung-se, a comparat cele 70 de execuţii ordonate de Kim Jong-un cu cele ale tatălui său, Kim Jong-il, despre care a spus că a executat zece persoane în primii ani de mandat.

Potrivit unui oficial din serviciul de informaţii sud-coreean, regimul terorii condus de tânărul Kim îi afectează pe nord-coreenii care lucrează în străinătate, determinându-i să fugă în Coreea de Sud. Experţii apreciază că Kim ar putea folosi teroarea pentru a-şi consolida puterea, dar aceste eforturi ar putea eşua dacă nu întăreşte economia ţării.

Coreea de Nord este condusă de familia Kim din 1948, o perioadă de teroare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *