Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   320 de recruți au răspuns…

320 de recruți au răspuns apelului primului-ministru Nikol Pashinyan și s-au întors în Armenia pentru a se înrola în armată

Fiul său Așot, student la Universitatea din Tartu, de asemenea, s-a întors acasă, pentru serviciul militar

Material de pe Jam News

320 de tineri s-au întors în Armenia, răspunzând la apelul primului-ministru Nikol Pashinyan pentru a face serviciul militar. 156 din ei sunt din lista celor care anterior se eschivau de serviciul militar. Despre aceasta a declarat șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Armeniei Artak Davtyan.

Pe 2 iunie în Armenia a început o nouă campanie de recrutare. Premierul Nikol Pashinyan de mai multe ori a făcut apel către cetățenii Armeniei, care locuiesc în străinătate să nu se eschiveze nemotivat de la serviciul militar, cu îndemnul de a reveni și de a-și face datoria:

„Spun asta ca cetățean, ca prim-ministru, care, în caz de război (să nu dea Domnul), trebuie să-și îndeplinească atribuțiile de comandant suprem. Cred că este important ca până la 28 mai să mă adresez compatrioților noștri, fraților mei și surorilor. Copiii lor să ea o decizie și cât mai curând să revină în Armenia și să meargă în armată pentru serviciul militar în termen, împreună cu fiul meu”.

Așot, fiul lui Nikol Pashinyan, s-a înscris la Universitatea din Tartu. Anul acesta tânărul a împlinit 18 ani și s-a întors în Armenia. El se va înrola în serviciul militar în timpul campaniei de încorporare de vară. Prim-ministrul a promis, de asemenea, că acei, care se eschivează de serviciul militar și vor reveni în patrie pentru a se încorpora, vor fi scutiți de pedeapsă:

„Va așteptam pe toți! Aceasta este Armenia nouă, unde tinerii nu se eschivează de serviciul militar, de unde nu se emigrează, unde doar se revine. Pentru ca fiecare să-și îndeplinească partea sa de obligații și datorii în numele viitorului țării sale – Armenia”.