Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   38 de morți la Istanbul…

38 de morți la Istanbul în urma a două atacuri teroriste. Președintele Timofti a transmis un mesaj de condoleanțe

Turcia a decretat o zi de doliu național duminică după dublul atentat cu bombă de sâmbătă seara de la Istanbul care s-a soldat cu 38 de morți, majoritatea polițiști, și peste 160 de răniți. Un vehicul capcană a explodat în apropierea unei mașini de transport a poliției, aseară, în fața stadionului de fotbal Vodafone Arena și, 45 de secunde mai târziu, un kamikaze s-a aruncat în aer în mijlocul unui grup de polițiști într-un parc din apropiere, relatează agerpres.ro

Astăzi, președintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său turc, Recep Tayyip Erdoğan.

„EXCELENŢĂ,
Cu adîncă tristețe am aflat despre noul atac terorist comis aseară la Istanbul, care s-a soldat cu zeci de morți și nenumărați răniți.
În numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, exprim sincere condoleanțe poporului turc prieten. Totodată, Vă rog, Excelență, să transmiteți întreaga noastră compasiune familiilor îndoliate, iar celor care au avut de suferit – însănătoșire grabnică.
Republica Moldova condamnă cu fermitate orice act de violență și este solidară cu autoritățile din Republica Turcia în lupta împotriva terorismului”, a scris Timofti în mesajul său.
Orașul Istanbul a fost zguduit în acest an de mai multe atacuri soldate cu morți. Autoritățile turce îi acuză pentru aceste atentate pe rebelii rebelii kurzi și cei jihadiștii.