„Vinul Moldovei”, medaliat cu aur și argint la București

„Vinul Moldovei” a fost distins cu 43 de medalii de aur și argint la cel mai important concurs internațional de Vinuri din România.

„Sunt foarte mândru că Vinul Moldovei este apreciat internațional, reconfirmând faptul că vinurile noastre întrunesc standarde înalte de calitate. Acest concurs este unul important pentru ambițiile comerciale ale vinificatorilor noștri. Expunerea directă către entuziaști și iubitori ai vinului constituie elemente de forță în creșterea notorietății și, implicit, a vânzărilor, nu doar pe piața din România, dar și a altor state din sud-estul Europei”, a susținut Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului.

La concurs au participat vinificatori din 45 de țări consumatoare și producătoare de vin, iar aprecierile au fost oferite de către un juriu internațional, membrii căruia sunt recunoscuți prin experiența și profesionalismul lor.

Concurența a fost acerbă. Peste 1000 de mostre de vinuri ale diferitor producători au fost examinate minuțios de profesioniști. „Vinul Moldovei” s-a înscris în concurs cu 161 de mostre de vinuri. Sub umbrela brandului de țară, vinurile produse în Moldova au impresionat prin soiuri locale, internaționale, cupaje, spumante, vinuri de desert, dar și divinuri. Calitatea de top a produselor nostre i-a determinat pe membrii juriului să ofere brandului de țară „Vinul Moldovei” 26 medalii de aur și 17 de argint.

Concursul Internațional de Vinuri din România 2015, se află la cea de-a XII-a ediție și este organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Vinului, de către ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Degustatorii Autorizați din România, sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *