Ultima zi în care persoanele fizice pot depune declarația privind impozitul pe venit

Astăzi este ultima zi în care persoanele fizice mai pot depune declarația cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2018, informează Serviciul Fiscal de Stat (SFS).

În acest sens, pentru recepționarea declarațiilor cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice, orarul de lucru a fost extins, iar oficiile SFS vor activa astăzi de la ora 8:00 până la 19:00.

Declarația persoanei fizice cu privire la impozit pe venit poate fi depusă în format electronic prin intermediul serviciului „Declarație electronică” prin aplicarea semnăturii mobile. De asemenea, aceasta poate fi depusă pe suport de hârtie la direcțiile deservire fiscală, solicitând versiunea declarație precompletată în baza actului de identitate.

Persoanele fizice pot depune Declarația la oricare subdiviziune a Serviciului Fiscal de Stat, indiferent de locul de domiciliu sau reședința acestora, această posibilitate poate fi realizată doar la prezentarea declarației în termenul stabilit.

Persoanele fizice rezidente care nu au datorii la bugetul public național la impozitul pe venit pentru perioadele fiscale anterioare sunt în drept de a desemna un cuantum procentual de 2% din suma impozitului pe venit calculat anual la buget către unul dintre beneficiarii desemnării procentuale.

Citiți și 2 % din impozite – pentru investigații jurnalistice


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *