Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Ultima zi în care persoanele…

Ultima zi în care persoanele fizice pot depune declarația privind impozitul pe venit

Astăzi este ultima zi în care persoanele fizice mai pot depune declarația cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2018, informează Serviciul Fiscal de Stat (SFS).

În acest sens, pentru recepționarea declarațiilor cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice, orarul de lucru a fost extins, iar oficiile SFS vor activa astăzi de la ora 8:00 până la 19:00.

Declarația persoanei fizice cu privire la impozit pe venit poate fi depusă în format electronic prin intermediul serviciului „Declarație electronică” prin aplicarea semnăturii mobile. De asemenea, aceasta poate fi depusă pe suport de hârtie la direcțiile deservire fiscală, solicitând versiunea declarație precompletată în baza actului de identitate.

Persoanele fizice pot depune Declarația la oricare subdiviziune a Serviciului Fiscal de Stat, indiferent de locul de domiciliu sau reședința acestora, această posibilitate poate fi realizată doar la prezentarea declarației în termenul stabilit.

Persoanele fizice rezidente care nu au datorii la bugetul public național la impozitul pe venit pentru perioadele fiscale anterioare sunt în drept de a desemna un cuantum procentual de 2% din suma impozitului pe venit calculat anual la buget către unul dintre beneficiarii desemnării procentuale.

Citiți și 2 % din impozite – pentru investigații jurnalistice