Top managementul Băncii Transilvania s-a întrunit pentru prima dată la Victoriabank

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania (BT), s-a reunit în prima întrunire a top managementului de când BT a devenit unul dintre acționarii majoritari ai Victoriabank.

Întâlnirea a avut loc în Chişinău, la Sediul Central al Victoriabank. La aceasta a luat parte Consiliul de Administrație şi membri ai top managementului BT şi ai Victoriabank.

Banca Transilvania a devenit în acest an acționar la Victoriabank. BT şi Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD) au peste 66% din capitalul social al acesteia. Ca parteneri strategici şi acționari la Victoriabank, BT şi BERD doresc să continue creşterea băncii şi să contribuie la consolidarea mediului bancar din R. Moldova.

Un prim pas în ceea ce priveşte replicarea modelului de afaceri al Băncii Transilvania la Victoriabank a fost făcut recent şi este vorba de reorganizarea activității pe linii principale de business, Retail şi Corporate, pentru o nouă abordare a clienților Victoriabank.

La începutul acestui an, Banca Transilvania din România și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au preluat 39,20% din total acțiuni emise prin intermediul companiei olandeze VB Investment Holding B.V.. Astfel, ca urmare a tranzacției, BT și BERD, dețin în prezent cota de 66,77% din capitalul social al Victoriabank.

Ulterior, Banca Transilvania din România a inițiat oferta de preluare obligatorie a restul acțiunilor Victoriabank. În perioada 14 februarie − 24 aprilie 2018 acționarii care acceptă condițiile ofertei de preluare obligatorie pot completa formularul de vânzare a acțiunilor.

 

Sursa foto: moldnova.eu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *