Timp de trei luni nu se vor efectua controale la agenții economici. Ministerul Economiei a semnat un moratoriu

Ministerul Economiei a instituit un moratoriu de trei luni asupra controalelor de stat efectuate de către autoritățile administrative din subordinea ministerului, abilitate cu funcții de control. Ministrul Economiei, Octavian Calmâc a semnat ieri un Ordin în acest sens.

Astfel, timp de 3 luni Agenția pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Principal de Stat pentru Supravegherea Tehnică a obiectelor Industriale Periculoase și Inspectoratul energetic de Stat nu vor efectua controale la agenții economici.

Pe parcursul moratoriului, aceste autorități vor desfășura activități de fortificare a capacităților instituționale, evaluare a riscurilor de corupție și elaborare a planurilor de integritate, instruiri, perfecționare a funcționarilor, schimb de experiență, stabilirea și consolidarea parteneriatelor cu mass-media și cu societatea civilă, elaborarea și punerea în aplicare a concepției de comunicare publică.

Totodată, pentru monitorizarea implementării moratoriului asupra controalelor, va fi instituită o linie verde pentru agenții economici, la care vor putea denunța controalele efectuate de organele statului cu funcție de control.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. tarasov ion

    Moratoriul nu inseamna liber la furat,ci activitate productiva mai buna pt,ca sa avem si taxe si impozite,dar si salarii si pensii la timp,ceea ce cred ca este bine acum,dar vom fi noi corecti si ne vom achita toate datoriile catre stat fara a avea controale?Nu stiu,dar ar fi bine si european sa facem asa,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *