Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Timp de trei luni nu…

Timp de trei luni nu se vor efectua controale la agenții economici. Ministerul Economiei a semnat un moratoriu

Ministerul Economiei a instituit un moratoriu de trei luni asupra controalelor de stat efectuate de către autoritățile administrative din subordinea ministerului, abilitate cu funcții de control. Ministrul Economiei, Octavian Calmâc a semnat ieri un Ordin în acest sens.

Astfel, timp de 3 luni Agenția pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Principal de Stat pentru Supravegherea Tehnică a obiectelor Industriale Periculoase și Inspectoratul energetic de Stat nu vor efectua controale la agenții economici.

Pe parcursul moratoriului, aceste autorități vor desfășura activități de fortificare a capacităților instituționale, evaluare a riscurilor de corupție și elaborare a planurilor de integritate, instruiri, perfecționare a funcționarilor, schimb de experiență, stabilirea și consolidarea parteneriatelor cu mass-media și cu societatea civilă, elaborarea și punerea în aplicare a concepției de comunicare publică.

Totodată, pentru monitorizarea implementării moratoriului asupra controalelor, va fi instituită o linie verde pentru agenții economici, la care vor putea denunța controalele efectuate de organele statului cu funcție de control.