Ștefan Creangă despre concursul pentru șefia ANRE: „Nu pot fi schimbate regulile în timpul jocului”

Majoritatea candidaților la funcția de director al Consiliului de administrație al ANRE au vorbit în fața Comisiei de concurs despre problemele actuale ale instituției și au propus mai multe soluții, a declarat Ștefan Creangă, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, după ce au fost audiați toți cei zece pretendenți la șefia ANRE.

„Sunt concurenți care s-a evidențiat prin abilitățile manageriale și profesionale. Mâine la ora zece, după ce vom procesa toată informația, vom anunța rezultatul final al concursului”, susține Ștefan Creangă, care a explicat că fiecare pretendent a primit note în funcție de răspunsurile oferite.

Referitor la faptul că mai mulți reprezentanți ai societățiii civile au solicitat anterior schimbarea Regulamentului de concurs, Ștefan Creangă a declarat că demersul semnat de experții din domeniul energetic a venit în adresa Comisiei cu 22 de zile întârziere de la data anunțării concursului.

„Colegii din cadrul Comisiei au declarat că nu pot fi schimbate regulile în timpul jocului. Dacă citim expunerea pozițiilor, diferență mare între ceea ce a aprobat comisia și propunerile experților nu este. Două diferențe pot să menționez: s-a cerut ca punctajul să fie mult mai divizat pe segmente la evaluare și ca o comisie din afara Parlamentului să organizeze concursul”, a explicat deputatul.

 

Mâine, 15 februarie, ora 10.00, Comisia urmează să anunțe numele candidatului care a acumulat cele mai multe puncte, ulterior va face un demers către președintele Parlamentului, pentru ca acesta să propună în ședința plenară a Legislativului candidatul selectat. Dacă persoana selectată de Comisie nu va fi votată în Parlament, urmează a fi desfășurat un concurs repetat. Ștefan Creangă a declarat că va propune conducerii Parlamentului să numescă pe unul dintre cei cinci directori ai ANRE în funcția de director general al instituției, deoarece la acest moment postul este vacant, iar interimatul este asigurat de către Sergiu Ciobanu.

Cele 10 persoane care pretind la funcția de ce-al 5-lea director ANRE:
1. Ion Matei
2. Mihail Cernei
3. Alexandru Lupan
4. Iurie Ursu
5. Vasile Daud
6. Ruslan Surugiu
7. Sergiu Ungureanu
8. Tudor Copaci
9. Adrian Cazacu
10. Anatolie Cainareanu
11. Victor Parlicov
12. Dorin Dușciac

Foto: captură video privesc.eu

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *