Sorin Andrei, fost director la BCR Chișinău, numit administrator temporar cu competențe de membru al Consiliului BC „Moldindconbank”

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) l-a desemnat joi, 2 februarie 2017, pe Sorin Andrei, cetățean al României, în calitate de administrator temporar cu competențe ale  Consiliului BC „Moldindcondbank” S.A.

BNM anunță că decizia a fost luată după ce lui Nicolae Dorin, care este președinte al Asociației Băncilor din Moldova, i-a expirat mandatul, iar termenul pe care i l-a acordat această organizație pentru  cumularea funcției de administrator temporar nu a putut fi prelungit.

Sorin Andrei are o bogată experiență în domeniul financiar-bancar, activând anterior în calitate de director executiv de sucursală, director regional-corporate în BCR S.A.  (România), vicepreședinte și președinte al Comitetului Director al BCR Chișinău S.A.

La expirarea mandatului său de director la BCR Chișinău, Sorin Andrei declara într-un interviu pentru agora.md:

„Este evident că suntem într-o etapă complicată din punct de vedere al provocărilor externe. Este o etapă în care piețele internaționale întâmpină mutații complexe, dar și pe pieta regional înregistrăm situații complexe ca urmare a evenimentelor din Ucraina și a evoluțiilor economice din regiune.  Aceste evenimente produc efecte majore și ele trebuiesc bine controlate și manageriate. Am observant măsuri acre vin să corecteze și să mențină într-un trend normal evoluția monedei naționale. În continuare un factor major de influență este cel psihologic. Cred că lucrurile ar trebui să se stabilizeze într-o calmare a psihozei, a acelui agiotaj despre care se vorbește”.

Banca Națională anunță că administratorii temporari au fost numiți în cadrul regimului de intervenție timpurie la BC „Moldindconbank” S.A. Acesta a fost aplicat ca urmare a stabilirii de către BNM, la 20 octombrie 2016, a activității concertate a unui grup de persoane ce  deținea o cotă substanțială în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89 la sută, fără permisiunea Băncii Naționale.

BC „Moldindcondbank” S.A. activează în regim normal și prestează toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *