Reacția tranșantă a guvernatorului BNM după ce Candu a spus că Cioclea „e pregătit pentru o altă funcție”

„Ținând cont de numărul mare de interpelări, ca urmare a declarației Președintelui parlamentului, Andrian Candu, aș fi vrut să aduc următoarele clarificări: calific această declarație drept o glumă, care probabil s-a vrut măgulitoare. Prin actul depunerii mandatului, mi-am exprimat dorința reluării vieții personale și continuării unei cariere profesionale independente de sfera publică sau politică din Republica Moldova”, scrie pe pagina de facebook a Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, guvernatorul în demisie al instituției, cu referire la declarația președintelui parlamentului, Andrian Candu.

„Luând în considerare că domnul Cioclea este un foarte bun specialist și dumnealui s-a dedicat și a revenit în țară să ajute R. Moldova, vreau să vă spun că noi îl pregătim pentru altă funcție și altă poziție, în țară sau în străinătate”, a spus Candu, în ședința de vineri a Legislativului, cu referire la Sergiu Cioclea.

Update: „În contextul plenului aceasta a fost o glumă. M-am referit însă la faptul că domnul Cioclea are o pregătire extraordinar de bună, o carieră de invidiat și cu siguranță se poate regăsi în orice funcție și orice calitate”, a menționat ulterior Andrian Candu, întrebat despre declarația pe care a făcut-o în plenul Parlamentului.

Parlamentul urmează să adopte în cadrul ședinței de astăzi, 23 noiembrie, un proiect de hotărâre privind demisia Guvernatorului Băncii Naționale. În acest sens, mai mulți deputați au solicitat audierea lui Sergiu Cioclea în plenul Parlamentului pentru a afla care sunt motivele demisiei. Candu însă a refuzat solicitarea deputaților.

Sergiu Cioclea și-a anunțat demisia din funcția de Guvernator al BNM în cadrul unui briefing de presă. Acesta a declarat că i-a adresat lui Andrian Candu o cerere de demisie din funcție începând cu 30 noiembrie curent.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *