Oportunităţile investiţionale ale R. Moldova la București

Ministerul Economiei şi Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti în colaborare cu secţia comercială a Ambasadei Austriei din România au organizat, la 3 iunie curent, forumul investițional „Ziua oportunităţilor investiţionale şi de afaceri a Republicii Moldova” pentru companiile austriece care activează în România. La eveniment a participat viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, șeful Cabinetului Viceprim-ministrului, ministrului Economiei, Ion Lupan, administratorii PI Tracom și ZEL Bălți.

Evenimentul a întrunit circa 50 de participanţi, reprezentanți ai corpului diplomatic austriac şi ai companiilor austriece, care activează în România şi R. Moldova în domenii, precum industria de automotive și componente electrice, avia, financiar-bancar, consultanţă juridică, hârtie şi carton, construcţii, IT, eficiență energetică, energie electrică şi regenerabilă, producere de echipament industrial, componente pentru strunguri, design, comerţ de cabluri şi conductori, canalizare şi sisteme de epurare a apelor reziduale etc.

Viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, a făcut o prezentare a politicilor în domeniul mediului de afaceri, a progreselor privind armonizarea legislației naţionale cu aquis-ul comunitar, dar și a rezultatelor implementării Acordului de Liber Schimb cu UE, încurajând antreprenorii austrieci să-și dislocheze afacerile în țara noastră.

Reprezentanţii companiilor prezente la forum au avut posibilitatea să învețe din experienţa companiilor austriece, dar şi a managerilor austrieci, care deja activează în R. Moldova, precum Schonherr, BCR, Grawe Carat Asigurări şi Draxlmaier.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Rusu Mihai

    Dar firmele romanesti alaturi de cele din Austria nu pot fi investitori in Rep.Moldova? Sau Moldova a uitat ca si Romania este in UE,chiar daca nu are moneda euro?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *