O bancă comercială, sancționată de BNM. Ce încălcări au fost depistate

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis aplicarea sancțiunii cu avertisment față de BC „EuroCreditBank” S.A. Decizia a fost luată după ce în rezultatul unui control au fost depistate probleme ce ţin de sistemele informaţionale.

„EuroCreditBank” S.A. a fost avertizată asupra necesităţii lichidării şi neadmiterii încălcărilor actelor normative şi asupra posibilităţii de aplicare a unor sancţiuni mai aspre în cazul neînlăturării încălcărilor sau comiterii repetate a acestora.

Potrivit BNM, în cadrul controlului au fost constatate unele încălcări ale Regulamentului privind cerinţele minime pentru Sistemele Informaţionale şi de Comunicare ale băncilor.

În acelaşi timp, BNM informează că EuroCreditBank activează în regim normal şi prestează toate serviciile propuse, inclusiv cele legate de operaţiunile cu depozitele, de creditare şi decontare. Totodată, abaterile stabilite nu au dus la depăşirea limitelor prudenţiale şi nu reprezintă un risc major asupra stabilităţii financiare.

De la începutul anului 2019, BNM, a sancţionat cu avertisment alte două bănci B.C. „EXIMBANK” S.A. şi BC „ProCredit Bank” S.A.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *