Ministra Finanţelor: „UE va transfera suport bugetar R. Moldova în valoare de 14,5 milioane de euro chiar în următoarele zile”

Uniunea Europeană va transfera suport bugetar R. Moldova în valoare de 14,5 milioane de euro în următoarele zile. Despre aceasta a anunţat ministra Finanțelor, Natalia Gavriliță.

„Tocmai am primit o veste foarte bună de la Ambasadorul UE la Chișinău Peter Michalko: Uniunea Europeană va transfera suport bugetar Republicii Moldova în valoare de 14,5 milioane de euro chiar în următoarele zile!

Acest suport UE a fost suspendat în perioada guvernării precedente. Demonstrând voință politică fermă atât prin acțiunile Guvernului, cât și ale Parlamentului, noi am reușit să deblocăm asistența UE”, a scris Gavriliță.

Pe 5 iulie, 2018, la o zi de când Comisia Europeană a suspendat acordarea primei tranșe din asistența macrofinanciară de o sută de milioane de euro, în plenul Parlamentului European a avut loc o dezbatere referitor la criza politică din R. Moldova ca urmare a invalidării alegerilor locale din Chișinău.

Cu votul a 343 de europarlamentari, în Parlamentul European a fost adoptată o Rezoluție referitoare la criza politică din Moldova ca urmare a invalidării alegerilor locale de la Chișinău. În textul Rezoluției Comisiei Europene este stipulat să suspende orice plăți prevăzute de asistență macrofinanciară, precum și să suspende și sprijinul bugetar pentru Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *