Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Mărfurile și serviciile pentru construcția…

Mărfurile și serviciile pentru construcția unui complex sportiv din Comrat, scutite de mai multe taxe

Cu votul a 74 de deputați, Parlamentul a aprobat astăzi, 4 octombrie, în lectură finală, proiectul de lege care prevede scutirea de taxă vamală, taxa pe valoarea adăugată, taxa pentru efectuarea procedurilor vamale a mărfurilor și serviciilor importate și/sau livrate pentru construcția Complexului Sportiv „V. Mumjiev” din Comrat, UTA Găgăuzia, care va fi realizată de întreprinderea turcă „Demars Inșaat Turizm Ticaret Limited Șirketi”.

„Realizarea acestui proiect va avea un impact socio-economic pozitiv: va îmbunătăți calitatea vieții populației, va spori interesul tinerilor pentru practicarea sportului, va spori atractivitatea regiunii. Din punct de vedere al capitalului, construcția obiectului va aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea infractructurii sociale în UTA Găgăuzia”, au argumentat autorii inițiativei, deputații socialiști Fiodor Gagauz, Alexandr Suhodolski și Ivanna Koksal.

Decizia privind contrucția complexului sportiv a fost luată după vizita de anul trecut a lui Erdogan la Comrat. Turcia ar urma să cheltuie peste 10 milioane de euro pentru proiect.

Complexul va avea un stadion cu o capacitate de 5000 de locuri, o sală pentru jocuri sportive de 150 de locuri, vestiare, camere de baie și birouri.

Foto: Facebook/Irina Vlah