Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Iurie Leancă despre exporturile în…

Iurie Leancă despre exporturile în UE și comerțul exterior al regiunii transnistrene cu România

„Transnistrenii având tot sprijinul Federației Ruse și politic, și militar, și financiar, de ce nu își îndreaptă produsele spre piața Federației Ruse? Există anumite legități pe care nici tovarășul Dodon nu e în stare să le oprească”. Declarația aparție lui Iurie Leancă, fost deputat și prim-ministru al R. Moldova, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”.

În cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” din 25 aprilie curent, ex-premierul Iurie Leancă a declarat că în prezent aproximativ 70% din producția moldovenească este exportată pe piața europeană. De asemenea, acesta a vorbit și despre declarațiile lui Igor Dodon privind exporturile către Federația Rusă.

„Bănuiesc că în acele teze și vizite pe care le-a întreprins la Moscova în ultimii doi ani de când e președintele R. Moldova, doar despre asta a vorbit, dar nu am văzut nici o sancțiune ridicată, nici o revenire la normalitate. Tot așa sunt discriminați producătorii moldoveni”, a declarat Iurie Leancă.

Leancă a făcut referire și la exportul regiunii transnistrene către România.

„Uitați-vă ce se întâmplă cu comerțul exterior al regiunii transnistrene. Nimeni nu pune la îndoială că cei de la Tiraspol își doresc și visează să devină parte componentă a Federației Ruse, dar de la ideologie, uitați-vă la realitate, la comerț. Din România vin banii, de acolo vin locuri de muncă. Și atunci întrebarea, dacă e să ne conducem după logica lui Dodon, de ce, ei transnistrenii având tot sprijinul Federației Ruse și politic, și militar, și financiar, de ce nu își îndreaptă produsele spre piața Federației Ruse. Există anumite legități pe care nici tovarășul Dodon nu e în stare să le oprească”, a declarat Leancă.