Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Inventarierea transfrontalieră a terenurilor degradate

Inventarierea transfrontalieră a terenurilor degradate

În cadrul Programului Operațional Comun Romania – Ucraina – Moldova 2007–2013, își desfășoară activitatea proiectul ”Inventarierea transfrontaliera a terenurilor degradate MIS-ETC 1705”, ce are ca obiectiv principal crearea premiselor pentru îmbunătățirea calității mediului in regiunea transfrontalieră prin acordarea suportului metodologic în reconstruirea terenurilor degradate.

Beneficiar al proiectului este Asociatia pentru Tineret “Emil Racovita 2000” din Vaslui România, iar în calitate de parteneri sînt Asociatia pentru Dezvoltare Intercomunitara a Judetului Vaslui (ADIV) Romania, Universitatea Stefan Cel Mare Suceava (USV) Romania, Asociatia pentru studii sociale aplicative (ASSTREIA) Republica Moldova, Consiliul Raional Criuleni din Republica Moldova, Consiliul Raional Bolgrad Ucraina si Organizatia Publica Regionala Bolgrad „Centru Initiative ASTERA” din Ucraina.

Uniunea Europeană finanțează acest proiect cu un grant total de 1,935,500.00 EURO (36179720.85 MDL) dintre care contribuția UE fiind 1,741,466.13 ( 32552703.93 MDL) EURO, iar cofinanțare 194,033.87(3627016.92 MDL) EURO.

În scopul informării populației cu privire la detaliile și beneficiile acestui proiect, s-au desfășurat ample acțiuni în vederea sensibilizării comunităților și sporirea vizibilității. Un mare număr de materiale informative a fost distribuit în rândurile populației. Au fost elaborate spoturi video si audio și difuzate la posturi radio și tv locale, dar și naționale. A fost lansat site-ul proiectului www.cring.ro și organizate seminare de informare în mai multe raioane din Republica Moldova.

Seminarele au fost organizate în raioanele Telenești, Dubăsari, Hîncești, Cahul, Telenești, mun. Chișinău. În agenda au fost incluse și puse în discuție comunicări cu referință la activitățile proiectului, esența proceselor de degradare a solurilor, factorii ce provoacă eroziunea solului, clasificarea terenurilor erodate, etc.

Vedeți varianta originală a comunicatului de presă. 2 proi