Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   În timp ce autoritățile deschid…

În timp ce autoritățile deschid conturi pentru donații pe timp de pandemie, CNPF vrea să cumpere covoare de 100.000 de lei. Ce spun reprezentanții instituției

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a inițiat joi, 2 aprilie, procedura de achiziții a opt covoare pentru 100.000 de lei, în condițiile în care autoritățile au deschis conturi pe care cetățenii sunt îndemnați să doneze bani pentru a ajuta sistemul medical în lupta cu pandemia de COVID-19. Totuși, după mai multe apeluri, reprezentanții CNPF ne-au anunțat despre anularea licitației.

Instituția intenționează să procure cinci covoare pentru coridor, două pentru sala de ședințe și unul pentru anticameră, acestea fiind din lână și cu înălțimea plușului de 9±1 mm.

După mai multe încercări de a discuta cu responsabilul de licitație, persoana de la anticameră ne-a comunicat că procedura va fi anulată.

„Grupul de lucru s-a convocat și a decis să anuleze licitația. În curând va fi publicat pe pagina web. Va fi scoasă toată informația ce ține de licitație, fiindcă… așa”, a declarat aceasta, fără a oferi mai multe explicații.

Totuși, ulterior, am reușit să discutăm cu Igor Pulber, șeful Direcției administrare și secretariat, care ne-a spus că „acest caz este consumat”.

„Am anulat deja licitația. Persoana responsabilă a fost o perioadă în concediu medical, nu a cunoscut și acum deja ne-am consultat și am luat decizia de a o anula. Achiziția este planificată în planul anual de achiziții, am putea reveni, acum, în plină pandemie, nu avem nevoie”, a adăugat el.

Ministerul Finanțelor și Primăria municipiului Chișinău au deschis conturi pentru donații în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19. Totodată, mai mulți agenți economici au donat bani și alte obiecte necesare pentru a ajuta sistemul medical din R. Moldova.