Ieftiniri cu doar câțiva bănuți. ANRE a stabilit noi prețuri plafon la carburanți

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a micșorat cu nouă bani prețul pentru benzină și cu 11 bani prețul la motorină. Noile prețuri vor fi valabile începând cu 25 iulie, până pe 8 august.

Această micșorare vine după ce acum două săptămâni ANRE a decis majorarea prețurilor la carburanți, iar în aceeași zi decizia Regulatorului a fost suspendată de Judecătoria Chișinău.

Pe 20 iulie, Parlamentul a votat în ambele lecturi un proiect de lege potrivit căruia prețurile plafon la carburanți vor fi stabilite de către ANRE o dată la trei luni și nu la fiecare două săptămâni, cum este în prezent. Astfel, ANRE urmează ca, în termen de trei luni, să aducă Metodologia formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere în concordanță cu prezenta lege.

La sfârșitul lunii mai, mai mulți automobiliști au organizat proteste în legătură cu scumpirea carburanților, iar ulterior ANRE a revizuit prețurile plafon.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *