Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   FMI a aprobat o tranșă…

FMI a aprobat o tranșă de credit de 46 milioane de dolari pentru R. Moldova

Fondul Monetar Internațional (FMI) a aprobat pe 20 septembrie curent o tranșă de împrumut de 46 de milioane de dolari pentru R. Moldova, punctând că țara a înregistrat progrese în agenda sa de reformă și obținerea stabilității macroeconomice, notează reuters.com

„Autoritățile R. Moldova au luat măsuri corective decisive pentru a readuce Programul susținut de fonduri înapoi pe drumul său și pentru a atinge obiectivele privind asigurarea stabilității macroeconomice și avansarea reformelor”, a declarat Mitsuhiro Furusawa, directorul general adjunct al FMI. „Mai departe, este esențial ca autoritățile să continue cu politici prudente și reforme structurale care vizează consolidarea sectorului financiar, menținerea durabilității fiscale și crearea spațiului pentru cheltuielile sociale și de infrastructură”, a mai spus Furusawa.

O misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de Ruben Atoyan s-a aflat într-o vizită oficială la Chișinău în perioada 26 iunie – 10 iulie 2019. Potrivit FMI, misiunea a purtat discuții cu autoritățile în contextul revizuirii programului finanțat de FMI în cadrul Mecanismului extins de finanțare (ECF) și al aranjamentelor Fondului extins de finanțare (FEP).