Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Expert economic: „ANRE ar putea…

Expert economic: „ANRE ar putea reveni la tarifele majorate”

Victor Parlicov, fostul director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a declarat că, în scurt timp, se va reveni la tarifele la energia electrică și gaze naturale, aprobate în luna iulie.

„ANRE încearcă să utilizeze auditele, suportul internațional pentru a crea credibilitatea față de tarifele aprobate și față de instituție. Încearcă să-și recapete credibilitate care tot ei au subminat-o. În momentul în care ANRE a suspendat propria decizie, în societate apar dubii vizavi de această decizie”, a menționat expertul economic.

Amintim că la mijlocul lunii iulie, ANRE a decis să majoreze tarifele la energia electrică și gaze naturale. Astfel, prețul pentru electricitatea furnizată consumatorilor de RED Union Fenosa a crescut cu 37 la sută, iar prețul pentru un metru cub de gaz natural a fost majorat cu 15 la sută. Ulterior, pe 3 septembrie, Consiliul de Administraţie al ANRE a suspendat, pe un termen de 60 de zile, hotărârea privind aprobarea tarifelor reglementate de distribuţie şi furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale. Pe 30 septembrie, ANRE a anunțat efectuarea auditelor la companiile importatoare și distribuitoare de energie electrică și gaze naturale de la noi din țară.