Evoluţia economiei mondiale, în scădere. Prognozele FMI pentru R. Moldova

După o creștere puternică în 2017 și la începutul anului 2018, activitatea economică mondială a încetinit semnificativ în a doua jumătate a anului trecut. Astfel, în 2019 Fondul Monetar Internațional (FMI) prognozează o creștere a economiei globale de doar 3,3%, faţă de 3,6% în 2018, se arată în cel mai recent raport al instituției asupra economiei globale.

Pentru Republica Moldova FMI estimează pentru anul curent o creștere economică de 3,5%, față de esti­marea anterioară de 3,7%. În 2020 FMI prognozează o creștere de 3,8%, aceeași creștere economică fiind prognozată și în 2024.

Pentru regiunea CSI, FMI ia în calcul o creştere economică de 2,4% pe termen mediu. „Acest lucru reflectă în mare parte creșterea lentă a economiei din Federația Rusă de circa 1,5% pe termen mediu condiționată de perspectivele modeste ale prețurilor petrolului și de barierele structurale”, se arată în raportul FMI.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    “Călugărul” Pavel Filip: „Dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, ele trebuie să se desfășoare așa cum au votat cetățenii țării la referendumul consultativ din 24 februarie, adică să fie aleși 61 de deputați, nu 101″.

    Ha! Ha! Ha! S-o vedem, cum uzurpatorul Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk o s-o facă și pe asta. La câte a făcut el, una-n plus sau alta-n minus, nu contează, atâta doar, că tot mai multă lume va
    înțelege cu ce canalie uzurpatoare avem de-a face.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *