După aproape 4 ani, BNM a ridicat regimul de supraveghere intensivă de la „Moldova-Agroindbank”

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a revocat astăzi, 4 aprilie, măsurile prescrise în perioada supravegherii speciale a BC „Moldova-Agroindbank” S.A.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că banca asigură transparența structurii acționariatului, urmare achiziționării în octombrie 2018 a 43.1% din capitalul social de către „HEIM PARTNERS LIMITED”, format dintr-un consorțiu internațional de investitori: BERD, Invalda INVL, Horizon Capital.  În același timp, din 21.03.2019 a început exercitarea mandatului Consiliului BC „Moldova-Agroindbank” S.A. în componența aleasă prin hotărârea Adunării generale ordinare anuale a acționarilor băncii din 22.11.2018.

Moldova Agroindbank are un nou acționar majoritar

BC „Moldova-Agroindbank” S.A. a fost plasată în supraveghere specială pe 11 iunie 2015 din cauza neregulilor stabilite atunci de către Banca Națională. Ulterior, regimul de supraveghere specială a fost înlocuit cu supravegherea intensivă (4 octombrie 2016), urmare modificărilor legislative.

Foto: businessclass.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Cam suspecta forfoteala asta de soareci in jur la banci. Parca ar aduce un iz de furaciune de miliard de acu ceva timp. Nui asa Plaha, ca ai botu-n puf si pene ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *