Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Drăguțanu: „Legislația R. Moldova spune…

Drăguțanu: „Legislația R. Moldova spune că o persoană, fie este guvernator, fie nu este. Prin urmare, în fața dvs. stă guvernatorul BNM cu drepturi depline”

„Legislația R. Moldova spune că o persoană fie este guvernator fie nu este. Prin urmare, în fața dvs. stă guvernatorul BNM cu drepturi depline”, a declarat Dorin Drăguțanu. În același timp, guvernatorul BNM a spus că cererea de demisie rămâne valabilă, așa acum nu are un „termen de valabilitate”. „Eu nu-mi voi retrage cererea de demisie, însă de alegerea candidatului se ocupă Parlamentul, nu eu”, a subliniat Drăguțanu.

Tot în cadrul conferinței de presă de astăzi, Dorin Drăguțanu a dat asigurări că sistemul bancar este stabil. Amintim că, în luna decembrie 2015, rata anuală a inflației a constituit 13.6 la sută, majorându-se cu 0.1 puncte procentuale față de valoarea lunii noiembrie și fiind cu 8.9 puncte procentuale superioară celei din luna decembrie 2014.

De asemenea, guvernatorul a spus că situația celor trei bănci nu s-a schimbat. Începând cu data de 23 decembrie 2015, cele trei bănci au trei luni la dispoziție ca să-și vândă acțiunilor. „Investigația Kroll continuă. Într-un viitor apropiat vom veni cu unele detalii despre acest raport, dar să nu uitați că acest contract este semnat pentru o perioadă de doi ani, iar până acum nu au trecut decât patru luni”, a subliniat Drăguțanu.