Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ R. Moldova ar urma…

DOC R. Moldova ar urma să achite în 2020 peste 65 de milioane de lei organizațiilor străine. Peste 5,7 milioane – către CSI

În 2020, R. Moldova ar urma să achite, în total, din bugetul de stat 65.600.900 de lei drept cote de membru și datorii față de 69 de organisme internaționale și regionale.

Conform unui proiect propus de Ministerul Finanțelor, suma de 5,6 milioane de lei va fi transferată către cinci organizații parlamentare, peste 54 de milioane de lei – organizațiilor internaționale, 57 de structuri, printre care Consiliul Europei, ONU, UNESCO, OSCE, INTERPOL, fiind și contribuții voluntare, iar 5,7 milioane vor merge către organizațiile CSI, șapte structuri, dintre care aproape 3,5 milioane au fost alocate pentru Reprezentanţa din R. Moldova a Teleradiocompaniei Interstatale „MIR”.

În nota informativă este menționat că alocații sunt repartizate conform solicitărilor APC, în baza circularei Ministerului Finanțelor privind identificarea mărimii cotizațiilor de membru pentru anul 2020.

„Plata cotizațiilor de membru faţă de organismele internaţionale şi regionale la care R. Moldova este parte constituie un obiectiv imperativ în procesul de promovare a politicii externe şi a imaginii ţării, ca partener credibil, precum și valorificarea potenţialului de membru în cadrul structurilor internaţionale”, mai este specificat în document.

Proiectul este propus spre consultări publice până la 14 ianuarie.