DOC/Prejudiciile socio-economice cauzate de vacanța din august pentru bugetari

Camera de Comerț Americană din Moldova (AmCham) semnalează îngrijorarea mediului de afaceri față de lipsa de previzibilitate, riscurile perturbării activității și impunerii unor costuri operaționale disproporționate asupra întreprinderilor, dar și costuri sociale care ar putea fi generate prin declararea zilelor suplimentare de odihnă în luna august 2018.

În avizul AmCham la proiectului Hotărârii Guvernului cu privire la declararea zilelor de odihnă în luna august adresat premierului R. Moldova, Pavel Filip, se arată că termenul de preaviz nu este suficient pentru evitarea prejudiciilor cauzate de amânarea activităților planificate de organizații și cetățeni, iar pe de altă parte, acordarea acestor zile de odihnă nu este justificată de un scop proporțional.

AmCham solicită Guvernului acordarea unui vot negativ proiectului Hotărârii Guvernului cu privire la declararea zilelor de odihnă în luna august, ca fiind contrară principiilor de previzibilitate, evaluare a impactului și proporționalitate în reglementare.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *