Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Guvernul a avizat pozitiv…

DOC Guvernul a avizat pozitiv proiectul privind anularea taxelor pentru presă

Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv, astăzi, 25 septembrie, modificările făcute la Legea Presei. Astfel, publicațiile periodice, agențiile de presă și furnizorii de servicii media ar putea solicita informații oficiale în scopul exercitarii atribuțiilor funcționale, fără ca să mai achite vreo taxă. Hotărârea de Guvern urmează să ajungă pe mesele deputaților pentru a obține votul final.

Potrivit Hotărârii de Guvern, instituțiile mass-media ar putea beneficia gratuit de informații oficiale în scopul exercitarii atribuțiilor funcționale.

„Noi ne dorim ca presa să aibă acces la aceste informații în mod gratuit. Un exemplu ar fi Extrasul din Registrul bunurilor imobile. Astfel, ca toată mass-media să nu fie împiedicată să-și facă munca bine și în interesul cetațenilor”, a declarat Secretarul General al Guvernului, Andrei Spînu, autor al proiectului.

Proiectul de Hotărâre cu Modificările finale:

Pentru ca legea să intre în vigoare documentul trebuie să fie votat în două lecturi, la Parlament.

Anterior, Spînu, a semnat un ordin, privind reducerea prețului la chirie pentru instituțiile media în incinta cladirii Casa Presei.

Potrivit lui Spînu, o decizie în acest sens a fost luată după ce a primit mai multe sesizări din partea reprezentanților presei, cu referire la prețurile exagerate pentru închirierea spațiilor.