Cum poate fi verificată on-line existența obligației de achitare a impozitului pe venit

Persoanele fizice cetățeni ai R. Moldova pot depune declarația cu privire la impozitul pe venit până pe 2 mai 2019. Pentru anul 2018, declarația va fi depusă pentru două perioade distincte ale anului: prima etapă: 1 ianuarie – 30 septembrie 2018, a doua etapă: 1 octombrie – 31 decembrie 2018. În acest sens, vor fi completate două formulare: CET15 și CET18.

Contribuabilii pot verifica on-line existența obligației de achitare a impozitului pe venit pe portalul https://mpay.gov.md/ sau pe portalul https://servicii.fisc.md/ (serviciul SIA „Contul curent al contribuabilului” sau SIA „Verificarea obligațiunii fiscale”).

Pentru verificarea plății impozitului pe venit pe portalul https://servicii.fisc.md/:

Pasul 1: accesați portalul https://servicii.fisc.md/

Pasul 2: efectuați autentificarea pe portal prin accesarea butonului „Autentificare”

Pasul 3: accesați butonul „Autentificare M-Pass”

Pasul 4: selectați modalitatea de autentificare

Pasul 5: accesați serviciul SIA „Contul curent al contribuabilului” sau SIA „Verificarea obligațiunii fiscale”

Pentru verificarea plății impozitului pe venit pe portalul https://mpay.gov.md/:

Pasul 1: accesați portalul https://mpay.gov.md/

Pasul 2: accesați rubrica „Alege serviciul”

Pasul 3: accesați rubrica „Impozitul pe venit”

Pasul 4: completați la secțiunea „Declarație nr./IDNP” IDNP-ul Dvs. personal și introduceți codul de verificare din imagine, aplicați bifa pentru Termeni și Condiții

Pasul 5: accesați butonul „Caută declarație nr./IDNP”

Pasul 6: pe ecran vor apărea datele despre nota de plată, iar Dvs. puteți alege prin a descărca nota de plată sau de a achita impozitul on-line

Cum poți susține un ONG cu 2% din impozitul tău


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *