Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Comitetul guvernamental dedicat miliardului furat…

Comitetul guvernamental dedicat miliardului furat s-a convocat în prima ședință din 2017

Astăzi, în prima ședință din acest an, s-a întrunit Comitetul permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit. Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, la ședință s-a discutat despre etapele și procesul de recuperare a activelor, comercializarea gajurilor, rambursarea creditului de urgență, dificultățile întâmpinate.

Conducătorii organelor de drept responsabile de investigațiile privind frauda bancară, precum și ai BNM au informat despre acțiunile întreprinse, colaborarea cu alte instituții din R. Moldova și din străinătate, în vederea investigării și recuperării mijloacelor financiare fraudate.

„Premierul Pavel Filip a apreciat colaborarea între instituțiile de stat, orientată spre atingerea obiectivelor legate de recuperarea cât mai rapidă a banilor fraudați, precum şi atragerea la răspundere a persoanelor vinovate de comiterea acestei infracțiuni de rezonanță sporită”, se spune în comunicat, fără a se aduce cel puțin o cifră ce ar reflecta gradul de recuperare a banilor fraudați.

Potrivit unor date recente, făcute publice de BNM, până în prezent ar fi fost recuperate 7% din sumele delapidate.