Comisia privind investigarea fraudei bancare va decide săptămâna viitoare dacă îl va audia pe Filat

Miercuri, 21 august, Comisia de anchetă cu privire la elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din R. Moldova și investigării fraudei bancare îl va audia repetat pe Anatol Arapu, fost ministru al Finanțelor, iar, în contextul informației obținute de la Veaceslav Platon și foștii lui consilieri, pe Natalia Politov-Cangaș, fostă președintă „Victoriabank”.

În cadrul unui interviu acordat pentru TV8, Platon a vorbit despre formarea unei „datorii artificiale” de două miliarde de lei a Băncii de Economii față de „Victoriabank”. Controversatul om de afaceri a menționat că „Victoriabank” trebuie să întoarcă banii.

Potrivit lui Alexandru Slusari, după Arapu și Politov-Cangaș, membrii comisiei vor decide dacă va fi audiat și Vlad Filat.

„Totodată, Comisia a luat ca bază primul draft al Raportului și a împărțit sarcinile între membrii privind completarea și îmbunătățirea acestuia”, a scris președintele comisiei pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Slusari spunea că în luna august va fi pregătit „un raport cronologic începând cu anul 2011”.

Recent, deputatul a înregistrat în Parlament un proiect prin care solicită prelungirea activității comisiei de anchetă de la 90 la 120 de zile – până la 10 octombrie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *