Cine sunt noii membri ai Consiliului de Administrație al Victoriabank

La data de 30 martie 2018, a avut loc Adunarea Generală extraordinară a acţionarilor BC „VICTORIABANK” S.A., în cadrul căreia a fost ales un nou Consiliu de Administrație pentru un termen de patru ani.La Adunare au fost prezenți acționari și reprezentanți ai acestora ce dețin 91.97% din numărul total de acțiuni cu drept de vot emise de bancă. A fost decisă încetarea înainte de termen a împuternicirilor componenței Consiliului de Administrație al B.C. „Victoriabank” S.A.  ales la 25 mai 2017.

Noii membri ai Consiliului de Administrație al B.C. „Victoriabank” S.A. aleși în urma votării sunt:
1. Tiberiu Moisă, Director General Adjunct – Banking pentru IMM, Banca Transilvania S.A., România;
2. Thomas Grasse, membru Independent al Consiliului de Administrație Banca Transilvania S.A., România;
3. Murat Sabaz, Business Administration, ex Executive Vice President ŞekerBank T.A.Ş.,İstanbul, Turkey;
4. Livia Dumitrescu, Director, Afaceri Corporative și Conformitate, OMV Petrom S.A., România;

Din componența veche a Consiliului au fost realeși:
5. Ionuț Pătrăhău, Președinte și fondator Fundația pentru Neurochirurgie Modernă, Brain Academy of Healthcare Management, București;
6. Victor Țurcan, fondator al B.C. „Victoriabank” S.A., proprietar cu cota de 10.45%.
7.Igor Spoială, Vicedirector general ÎM „Roofart” SRL;

Vechea componență a Consiliului de Administrație își va înceta împuternicirile din ziua aprobării de către Banca Naţională a Moldovei a noilor membri aleși. În cadrul Adunării Generale extraordinare a Acționarilor a fost votat Statutul B.C. „VICTORIABANK” S.A. în redacție nouă, modificările și completările la Regulamentul Consiliului de Administraţie al băncii.

La 5 martie curent, top managementul băncii a fost completat cu reprezentanți ai Grupului Financiar Banca Transilvania. Astfel, Bogdan Pleşuvescu a fost numit Preşedinte al Comitetului de Direcție, iar Vasile Donica – Vicepreşedinte al Comitetului de Direcție. Cei doi au obținut aprobarea Băncii Naționale a Moldovei pentru exercitarea funcției.

La începutul acestui an, Banca Transilvania din România și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au preluat 39,20% din total acțiuni emise prin intermediul companiei olandeze VB Investment Holding B.V.. Astfel, ca urmare a tranzacției, BT și BERD, dețin în prezent cota de 66,77% din capitalul social al Victoriabank.

Ulterior, Banca Transilvania din România a inițiat oferta de preluare obligatorie a restul acțiunilor Victoriabank. În perioada 14 februarie − 24 aprilie 2018 acționarii care acceptă condițiile ofertei de preluare obligatorie pot completa formularul de vânzare a acțiunilor.

 

Foto: moldnova.eu

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *