Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Cine sunt noii membri ai…

Cine sunt noii membri ai Consiliului de Administrație al Victoriabank

sursa: moldnova.eu

La data de 30 martie 2018, a avut loc Adunarea Generală extraordinară a acţionarilor BC „VICTORIABANK” S.A., în cadrul căreia a fost ales un nou Consiliu de Administrație pentru un termen de patru ani.La Adunare au fost prezenți acționari și reprezentanți ai acestora ce dețin 91.97% din numărul total de acțiuni cu drept de vot emise de bancă. A fost decisă încetarea înainte de termen a împuternicirilor componenței Consiliului de Administrație al B.C. „Victoriabank” S.A.  ales la 25 mai 2017.

Noii membri ai Consiliului de Administrație al B.C. „Victoriabank” S.A. aleși în urma votării sunt:
1. Tiberiu Moisă, Director General Adjunct – Banking pentru IMM, Banca Transilvania S.A., România;
2. Thomas Grasse, membru Independent al Consiliului de Administrație Banca Transilvania S.A., România;
3. Murat Sabaz, Business Administration, ex Executive Vice President ŞekerBank T.A.Ş.,İstanbul, Turkey;
4. Livia Dumitrescu, Director, Afaceri Corporative și Conformitate, OMV Petrom S.A., România;

Din componența veche a Consiliului au fost realeși:
5. Ionuț Pătrăhău, Președinte și fondator Fundația pentru Neurochirurgie Modernă, Brain Academy of Healthcare Management, București;
6. Victor Țurcan, fondator al B.C. „Victoriabank” S.A., proprietar cu cota de 10.45%.
7.Igor Spoială, Vicedirector general ÎM „Roofart” SRL;

Vechea componență a Consiliului de Administrație își va înceta împuternicirile din ziua aprobării de către Banca Naţională a Moldovei a noilor membri aleși. În cadrul Adunării Generale extraordinare a Acționarilor a fost votat Statutul B.C. „VICTORIABANK” S.A. în redacție nouă, modificările și completările la Regulamentul Consiliului de Administraţie al băncii.

La 5 martie curent, top managementul băncii a fost completat cu reprezentanți ai Grupului Financiar Banca Transilvania. Astfel, Bogdan Pleşuvescu a fost numit Preşedinte al Comitetului de Direcție, iar Vasile Donica – Vicepreşedinte al Comitetului de Direcție. Cei doi au obținut aprobarea Băncii Naționale a Moldovei pentru exercitarea funcției.

La începutul acestui an, Banca Transilvania din România și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au preluat 39,20% din total acțiuni emise prin intermediul companiei olandeze VB Investment Holding B.V.. Astfel, ca urmare a tranzacției, BT și BERD, dețin în prezent cota de 66,77% din capitalul social al Victoriabank.

Ulterior, Banca Transilvania din România a inițiat oferta de preluare obligatorie a restul acțiunilor Victoriabank. În perioada 14 februarie − 24 aprilie 2018 acționarii care acceptă condițiile ofertei de preluare obligatorie pot completa formularul de vânzare a acțiunilor.

 

Foto: moldnova.eu