Cel mai mare profit din istoria sa. Ce venit a înregistrat Termoelectrica în 2018

Cel mai mare producător și furnizor de energie electrică și termică din Chișinău și Republica Moldova, S.A „Termoelectrica” (deținută de stat), reușește să iasă treptat din criză, întregistrând în anul 2018 cel mai mare profit din istoria sa, informează Mold-street.

Potrivit aceleași surse, în 2018 întreprinderea a avut venituri de 2,58 miliarde lei, cu circa 190 milioane lei, mai mult decât în 2017. De asemenea, în aceeași perioadă, „Termoelectrica” a obținut un profit de 185, 4 milioane lei, de aproape 5 ori mai mare decât în anul 2017. Anterior, întreprinderea înregistra doar pierderi.

Într-un comentariu oferit pentru Mold-street, administrația „Termoelectrica” susține că aceste rezultate sunt rodul reformelor implimentate în domeniul termoenergetic.

Compania a fost fondată în 2014 și în prezent asigură cu servicii de termoficare peste 7.000 de imobile, inclusiv peste 200 000 de apartamente.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *