Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Cel de-al doilea candidat la…

Cel de-al doilea candidat la funcția de guvernator BNM a activat în același holding în care au lucrat Candu și Drăguțanu. Ce spune mama acestuia referitor la candidatura sa

Vadim  Brânzan este cel de-al doilea candidat la funcția guvernator al BNM. În CV-ul său este indicat faptul că a studiat la Universitatea de Stat din Moldova și la Harvard Business School, precum și că vorbește fluent engleza, rusa și româna. Brânzan are o experiență de muncă de mai mulți ani în activitatea financiar-bancară și investițională.

Contactată de ZdG, mama lui Vadim Brânzan, ex-deputata Nadeja  Brânzan a declarat că fiul său s-a decis pe ultima sută de metri să candideze.”Ieri nici nu știam că a depus dosarul”, a spus ea.

Totodată, Nadejda Brânzan,  a specificat faptul că fiul său cunoaște mediul politic de la noi, dar „nu stă la masă” cu nici unul dintre politicieni. Brânzan a adăugat că nu crede că fiul său va fi votat: „Acesta va fi ca maică-sa, ne va ataca, așa gândesc ei”.

„Când a terminat Harvard, nici nu era acolo un drapel pentru R. Moldova”, a spus Brânzan, specificând că fiul său a fost un student foarte bun, iar ea îl tot convingea pe el, și alți colegi buni de-ai săi să se întoarcă acasă. ” Veniți acasă, ajutați Moldova, le ziceam”.

„Taman venise Pricewaterhousecoopers în Moldova și i-a angajat pe el și alți colegi de-ai săi”, spune Nadeja Brânzan despre postul ocupat de fiul său în cadrul acestei entități.

Precizăm, în acest context că Vadim Brânzan a făcut o stagiere la Goldman Sachs, a activat la Merrill Lynch, Hov Capital, Logos Advisors dar și la Pricewaterhousecoopers în perioada  1994-1999, holding în cadrul căruia au activat și Andrian Candu în perioada 2002-2010 și Dorin Drăguțanu, în perioada 2003-2005.

Vadim Brânzan este născut în 1971, este căsătorit și are 3 copii.