Cea mai veche companie de asigurări din R. Moldova își schimbă denumirea

La 30 iulie, curent, a avut loc Adunarea Generală repetată a Acționarilor companiei de asigurări „ASITO”. Prin votul majoritar a fost aprobată schimbarea denumirii societății în CIA „ASITO Direct” S.A., dar și înaintarea unei cereri către CNPF din partea Adunării Generale a Acţionarilor cu privire la permiterea activităţii de vânzare.

În cadrul ședinței acționarii au votat darea de seamă financiară anuală pentru anul 2017, au aprobat Statutul Societăţii în redacţie nouă, inclusiv modificarea sediului Societăţii pe adresa: mun. Chişinău, str. Burebista 108. De asemenea s-a hotărât ca profitul obţinut de CIA „ASITO” SA în anul 2018 să fie investit în dezvoltarea societăţii – 100%.

S-a aprobat încetarea înainte de termen a împuternicirilor Consiliului Societăţii și au fost aleși membrii noi, fiind aprobat și un nou Regulament al Consiliului.

La începutul acestui an, compania „ASITO” a fost scoasă de sub procedura de administrare specială

În aprilie 2018 compania „ASITO” a fost scoasă de sub procedura de administrare specială a autorității de supraveghere (CNPF), revenind pe piața asigurărilor, după aproape doi ani de la instituirea administrării speciale. „ASITO”, cea mai veche companie de asigurări din R. Moldova și cea care a condus mulți ani clasamentul societăților de asigurare din țară, a fost plasată începând cu luna iulie 2016 în procedură de administrare specială a CNPF, perioadă în care a ajuns pe ultimul loc în clasamentul societăților de asigurare.

În prezent pachetul majoritar de acțiuni al asiguratorului (3 866 669 acțiuni ordinare nominative de clasa I), care aparțineau anterior unor companii afiliate lui Veaceslav Platon, este expus la bursă spre vânzare, după ce foștii acționari majoritari ai „ASITO” au fost obligați de CNPF să-și vândă acțiunile deținute, care în cele din urmă au fost anulate și scoase noi acțiuni spre vânzare, potrivit legislației.

Conform Raportului anual, „ASITO” a încheiat anul 2017 cu un profit de circa 5,4 milioane de lei.

Citiți și:

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *