Carburanții se ieftinesc cu câțiva bănuți. Noi prețuri, stabilite de ANRE

După mai multe proteste ale șoferilor, dar și după o suspendare a ordinului Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de majorare a prețurilor la carburanți, de mâine, 27 iunie, benzina și motorina se vor ieftini doar cu câțiva bănuți.

ANRE a stabilit prețul de 19,10 lei pentru benzina Premium-95, adică cu 5 bani mai puțin decât prețul stabilit anterior. Motorina va putea fi procurată începând de mâine la prețul de 17 lei litrul, ceea ce reprezintă cu 9 bani mai puțin decât costul anterior. Noile prețuri vor fi valabile până pe 10 iulie.

După anunțarea scumpirilor de la sfârșitul lunii mai, automobiliștii au anunțat proteste. La scurt timp, Guvernul a cerut suspendarea deciziei privind majorarea prețurilor, iar ulterior, la câteva ore, ANRE a anunțat că își suspendă decizia și revine la prețurile afișate anterior, de 9,05 lei pentru un litru de benzină și la 17,09 lei pentru un litru de motorină.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *