Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   BERD va acorda 5,5 mln…

BERD va acorda 5,5 mln de euro unei bănci comerciale din R. Moldova

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare acordă un credit cu o valoare considerabilă unei bănci comerciale din Moldova. Potrivit unui comunicat pe pagina oficială a instituției, „BERD sporește eforturile în promovarea eficienței energetice în Republica Moldova acordând un împrumut de 5,5 milioane băncii comerciale Mobiasbanca Groupe Societe Generale, scrie bani.md.

Împrumutul este acordat pentru creditarea ulterioară a companiilor private pentru măsuri de economisire a energiei și investiții în proiecte de energie din surse regenerabile.

Această sursă de finanțare urmează a fi completată de granturi din partea Uniunii Europene de până la 20% din suma împrumutului.

De asemenea BERD va angaja și consultanți care vor ajuta Mobiasbanca și antreprenorii care vor beneficia de asistența tehnică pentru aceste investiții.

Julia Otto, șefa biroului BERD din Chișinău a declarat că acest al treilea credit oferit Mobiasbanca Groupe Societe Generale, BERD răspunde cererii înalte din partea pieții pentru astfel de finanțări și know-how.

BERD a implementat 110 proiecte în Republica Moldova, cu o valoare totală de peste 1 miliard de euro.

Foto: unian.info