Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   BERD și-a vândut cota de…

BERD și-a vândut cota de 8,84% deținută la BC „Mobiasbanca” din R. Moldova

facebook.com/MobiasbancaGroupeSocieteGenerale

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și-a vândut pachetul de 8,84% de acțiuni deținut în cadrul BC „Mobiasbanca” SA, o filială a Groupe Société Générale din Franța și a patra bancă de importanță sistemică din R. Moldova, la un preț de 2,6 milioane de euro.

BERD a devenit acționar la „Mobiasbanca” în 2008 pentru a susține intrarea Groupe Société Générale în sectorul bancar din R. Moldova.

„Groupe Société Générale a fost prima bancă străină care a intrat pe piața Republicii Moldova, iar BERD este mândră că a jucat un rol important în calitate de acționar în ultimii 10 ani. Suntem mulțumiți de realizările „Mobiasbanca” și de standardele sale înalte de guvernanță corporativă. Suntem fericiți că am contribuit la aducerea celor mai bune practici internaționale în sectorul bancar din R. Moldova și continuăm să avem încredere în perspectivele viitoare ale băncii”, a declarat Angela Sax, șefa BERD în R. Moldova.

Pe lângă faptul că a fost acționar, BERD a contribuit, de asemenea, la furnizarea accesului la finanțare întreprinderilor mici și mijlocii din R. Moldova prin intermediul „Mobiasbanca”.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din Moldova. De la începutul operațiunilor sale în țară, Banca a investit aproape 1,3 miliarde de euro în peste 120 de proiecte din sectorul financiar, agrobusiness, energetic, infrastructură și producție.

Lista acționarilor în cadrul BC „Mobiasbanca” SA care dețin mai mult de 5%:

  • Societe Generale – 67,85%;
  • BRD – Groupe Societe Generale – 20%;
  • BERD – 8,84%

Citiți și: