Autoturism plin cu țigări de contrabandă, abandonat în zona de frontieră

Angajații Poliției de Frontieră au depistat în apropierea de râul Prut o mașină în care erau dosite 90 mii de țigarete de contrabandă. Din cercetările primare s-a constatat că autoturismul aparține unui moldovean, care la momentul săvârșirii unei tentative de trece ilegală a țigărilor în România, nu se afla în țară.

În seara zilei de 28 septembrie a.c., patrula Sectorului Poliției de Frontieră Lipcani, pe timpul desfășurării unor acțiuni specifice la frontieră, bazate pe informații operative, au depistat pe direcția localităților Criva(RM)- Cuzlău(RO) un mijloc de transport de model VAZ 2107, înmatriculat în Briceni, R.Moldova. În urma verificării vizuale a mașinii, polițiștii de frontieră au observat, camuflate în salon, colete voluminoase. Operativ, au fost întreprinse toate măsurile necesare, în vederea identificării persoanelor care ar fi participat la trecerea în mod fraudulos a țigărilor de contrabandă. Polițiștii de frontieră au stabilit că automobilul a fost abandonat, iar persoanele au reușit să fugă de la fața locului. În aceste condiții, mijlocul de transport a fost transmis la sediul Direcției regionale NORD, pentru continuarea cercetărilor.

Urmare a examinării coletelor depistate, s-a confirmat prezența a 4500 pachete de țigări, marca ”RITM”. Totodată, din primele cercetări polițiștii de frontieră au aflat că proprietarul mașinii ar fi un locuitor al raionului Briceni, care este plecat peste hotare de o perioadă de timp.

În continuare cazul se află în gestiunea ofițerilor de investigație a Poliției de Frontieră unde sunt desfășurate măsuri operative, având drept scop elucidarea tuturor circumstanţelor şi deconspirarea tuturor participanţilor, cu ulterioara atragere a acestora la răspundere, conform legislaţiei în vigoare.

comunicat de presă al Poliției de Frontieră


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *