Atac cibernetic asupra resurselor informatice ale BNM

Pe data de 4 iunie 2015, la ora 23:30, resursele informatice ale Băncii Naționale a Moldovei au fost supuse unui atac cibernetic de tip DDoS (Distributed Denial of Service), care a blocat accesul la datele BNM disponibile în rețeaua internet. Ca rezultat, pagina oficială a BNM a fost temporar indisponibilă. Nu s-au înregistrat pierderi sau coruperi de date gestionate de BNM.

BNM, împreună cu furnizorul serviciilor internet, a întreprins măsuri active pentru restabilirea conexiunii la internet și a accesului utilizatorilor la pagina sa oficială. La momentul actual, toate serviciile interne informatice ale BNM și pagina sa oficială, funcționează în regim normal. BNM va investiga, împreună cu organele abilitate, sursele acestui atac cibernetic și va întreprinde măsuri suplimentare pentru prevenirea incidentelor similare pe viitor.

Atacurile cibernetice de tip DDoS constau în provocarea suprasolicitării site-urilor vizate cu cereri false de informații. Țintele unor asemenea atacuri sunt, de obicei, organizațiile guvernamentale și companiile comerciale mari.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *