Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Absurditate la Moldtelecom. Numele candidaților…

Absurditate la Moldtelecom. Numele candidaților la șefia instituției sunt date cu caracter personal

La data de 21 Martie 2016 s-a finalizat recepționarea documentelor din partea celor care vor la șefia Moldtelecom. Instituția anunță că, în total au fost recepționate documente de la 11 candidați, iar dosarele se examinează de către comisia de selectare.

În comunicatul Societății deținute de stat la subiect nu se spune însă și cine sunt cei 11 candidați, făcându-se referire la date cu caracter personal. „Întru respectarea prevederilor legislației din domeniul protecției datelor cu caracter personal, datele personale ale candidaților nu se supun divulgării”, se spune în comunicat.

Moldtelecom este prima instituție din R. Moldova care refuză să divulge numele candidaților la funcția de șef al instituției.

Precizăm că, anterior, reprezentanții Moldtelecom a refuzat să prezinte ZdG lista companiilor private care au câștigat licitații organizate de societatea deținută de stat. Atunci scriam că mai multe firme afiliate fostului director, Vitalie Iurcu, sunt abonate la tenderele Moldtelecomului.

Concursul pentru suplinirea funcției rămasă vacantă după plecarea lui Vitalie Iurcu la Ministerul Economiei a fost anunțat la începutul lunii martie 2016, atunci când instituția preciza și criteriile pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor la șefia Moldtelecom. Care sunt acestea, le vedeți mai jos.

Studii: superioare, de licenţă sau echivalente, în domeniul economie, drept, comunicații electronice. Deținerea concomitentă a studiilor superioare din domeniile vizate supra se salută;

b) Experienţă profesională: minimum 3 ani din ultimii 10 ani în domeniul administrării afacerilor (experiența în gestionarea afacerilor la întreprinderi mari se salută);

c) Cunoştinţe:

  • cunoștințe de management și marketing;
  • cunoaşterea legislaţiei în domeniu;
  • cunoştinţe privind tehnici de negociere;
  • cunoștințe de management strategic al resurselor umane;
  • cunoştinţe de operare la calculator: Microsoft Office, Internet etc.

d) Abilităţi: de lucru cu informaţia, planificare, organizare, analiză şi sinteză, elaborare a documentelor, argumentare, prezentare, instruire, soluţionare de probleme, aplanare de conflicte, comunicare eficientă.

e) Atitudini / comportamente: respect faţă de oameni, spirit de iniţiativă, diplomaţie, creativitate, flexibilitate, disciplină, responsabilitate, rezistenţă la efort şi stres, tendinţă spre dezvoltare profesională continuă.

 

2. Bibliografie

2.1. Constituţia Republicii Moldova;

2.2. Acte normative cu caracter general:

  • Legea nr. 154-XV din 28.03.2003 cu privire la Codul muncii al Republicii Moldova;
  • Legea comunicațiilor electronice nr. 241-XVI din 15 noiembrie 2007;
  • Legea nr. 1134-XIII din 02 aprilie 1997 privind societățile pe acțiuni;
  • Legea nr. 121-XVI din 04 mai 2007 privind administrarea și deetatizarea proprietății publice;
  • Legea nr.90-XVI din 25 aprilie 2008 cu privire la prevenirea şi combaterea corupţiei;
  • Legea nr.16- XVI din 15 februarie 2008 cu privire la conflictul de interese;
  • Legea nr. 105-XV din 13 martie 2003 privind protecția consumatorilor.

 

3. Lista documentelor necesare, ce urmează a fi prezentate de candidaţi:

a) curriculum vitae;

b) copia buletinului de identitate;

c) copiile diplomelor de studii şi ale certificatelor de absolvire a cursurilor de perfecţionare profesională şi/sau de specializare;

d) copia carnetului/carnetelor de muncă;

e) cazierul judiciar sau declaraţia pe propria răspundere privind absenţa antecedentelor penale. În cazul depunerii declaraţiei pe propria răspundere, candidatul are obligaţia să completeze dosarul de concurs cu originalul documentului (cazierul) în termen de maximum 10 zile calendaristice de la data la care a fost declarat învingător, sub sancţiunea neemiterii actului administrativ de numire.