Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   623 de milioane de lei,…

623 de milioane de lei, transferate de CNAM prestatorilor de servicii medicale

Imagine-simbol

Reprezentanții Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) au emis joi, 13 mai, un comunicat de presă prin care anunță că au transferat prestatorilor de servicii medicale plăţile în avans pentru luna mai. În acest scop au fost alocate aproape 623 de milioane de lei.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a virat în perioada 6-13 mai prestatorilor de servicii medicale plăţile în avans pentru luna curentă.

Plăţile în avans sunt efectuate pentru a facilita acordarea continuă a asistenţei medicale populaţiei asigurate, în volumul şi de calitatea prevăzute de Programul unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Potrivit contractelor încheiate cu instituţiile medico-sanitare și Criteriilor de contractare a prestatorilor de asistenţă medicală, CNAM achită în două etape serviciile medicale oferite de prestatori.

Astfel, potrivit CNAM, la începutul fiecărei luni sunt efectuate plăţile în avans în mărime de 80% din suma planificată pentru luna respectivă, iar la finele fiecărei perioade de raportare este transferat restul sumei, în limita prevederilor contractuale.