106 milioane de lei pentru 5% din acțiunile Victoriabank

Banca Transilvania a anunţat vineri, 4 mai, pe Bursa de la Bucureşti rezultatele ofertei publice de preluare obligatorie a Victoriabank, banca achiziţionată în R. Moldova, scrie Ziarul Financiar. 

Banca Transilvania a cumpărat 1,3 milioane acţiuni, reprezentând 5,42% din totalul acţiunilor emise de bancă. Suma totală plătită a fost de 106 milioane lei moldoveneşti, adică 25 milioane lei româneşti.

Banca Transilvania deţine în acest moment 72,19% din Victoriabank. Banca Transilvania deţine împreună cu BERD 66,7% din acţiunile Victoriabank.

Victoriabank, instituţie de credit din R. Moldova achiziţionată la începutul acestui an de Banca Transilvania, valorează circa 445 milioane de lei, potrivit calculelor Ziarului Financiar.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *