Zilele Filmelor de Crăciun

Asociația ALTFilm vă invită la Zilele Filmelor de Crăciun, o serie de filme din toate vremurile, fără de care Crăciunul nu mai este același. Evenimentul va avea loc, cu susținerea Delegației Uniunii Europene la Chișinău, pe 15-18 decembrie, la Cinematograful Odeon.

În programul Zilelor dedicate filmelor de Crăciun se regăsesc șase cele mai bune filme dedicate sărbătorilor de iarnă. Deschidem maratonul cu legendarul „It’s a wonderful life”, din 1946, regizat de Frank Capra. Aici, James Stuart, pe atunci cel mai iubit actor de la Hollywood, colaborează cu regizorul favorit al Americii, pentru a da naștere unuia dintre cele mai populare filme din întreaga lume. „O viață minunată” rămâne unul dintre filmele favorite ale tuturor timpurilor, atât în viziunea publicului, cât și în opinia criticilor de film.

Un alt moment preferat din cadrul Zilelor Filmelor de Crăciun este „Ironia sorții” (în rusă: Ирония судьбы, или С лёгким паром!), o comedie romantică sovietică din 1976, fără de care nu trece nicio iarnă în Republica Moldova. Regizat de Eldar Reazanov, filmul este bazat pe o piesă scrisă de Emil Braghinski și Eldar Reazanov. „Ironia sorții” este unul din cele mai de succes producții cinematografice sovietice.

Evenimentul va fi încheiat cu un film despre minunile Crăciunului și despre cum, în decembrie 1941, soldații britanici, francezi și germani de pe frontul de Vest au depus armele și au sărbătorit împreună nașterea lui Isus. Ce poate fi mai frumos decât un Crăciun care a oprit războiul, măcar pentru câteva ore și a fost sărbătorit pe tranșee, în trei limbi?

PROGRAM:

15 decembrie

„It’s a wonderful life” (1946), de Frank Capra, 130 min, 12+

16 decembrie

„Bad Santa” (2003), de Terry Zwigoff, 91 min, 14+

17 decembrie

„Home alone” (1990), de Chris Columbus, 103 min, 6+

„Ironia sorții” ( 1975), de Eldar Ryazanov, 164 min, 12+

18 decembrie

„A Christmas carol” (2009), de Robert Zemeckis, 96 min, 6+

„Joyeux Noel” (2005), de Christian Carion, 116 min, 12+

Filmele vor fi difuzate în original și vor fi subtitrate în limba română.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *