Vintage lansează galeria online de artă contemporană

Startup-ul Vintage, care oferă tablouri de vânzare şi arendă companiilor locale, prezintă versiunea beta a galeriii online de artă contemporană.

Pe site-ul acesteia aveţi posibilitatatea să vă delectaţi cu cele mai noi creaţii ale pictorilor autohtoni. „Acum orice iubitor de artă poate să acceseze sute de lucrări originale de provenienţă naţională. Sunt înregistraţi deja un grup de artişti care expun lucrări din curente diverse, de la abstracţionism şi impresionism până la expresionism şi suprarealism”, a menționat Traian Chivriga, unul dintre fondatorii startupului.

Totodată managerul artistic al proiectului, Alexandru Marinat a spus că echipa Vintage este hotărâtă să ofere pictorilor tot suportul logistic şi tehnologic pentru scanarea tablourilor şi crearea profilurilor personale. „Orice persoană cointeresată poate să ne contacteze, iar noi vom face tot posibilul să o ajutăm”, a spus acesta.

Galeria online vine în susţinerea fiecărui pictor care doreşte să-şi expună creaţiile în mediul online. Au fost dezvoltate o serie de funcţionalităţi care oferă şanse reale artiştilor plastici în a-şi comercializa lucrările, să aplice pentru concursuri şi expoziţii internaţionale şi să-şi promoveze arta atât în cadrul ţării, cât şi peste hotarele ei. Startup-ul îşi propune ca scop animarea pieţii locale de artă şi dezvoltarea unui produs cultural moldovenesc care să fie competitiv pe piaţa europeană.

Mai mult decât atât, în luna mai, Vintage împlineşte un an de activitate şi se pregăteşte cu acest prilej în a oferi susţinătorilor şi clienţilor permanenţi un cadou inedit. Acest cadou va fi încadrat într-un proiect independent, cu denumirea de Art Factory, primul incubutor artistic din R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *