Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Un jucător de tenis din…

Un jucător de tenis din R. Moldova face istorie la US Open

Jucătorul de tenis din R. Moldova, Radu Albot, a reușit să se califice, în premieră, în turul II al turneului de Mare Șlem de la US Open, desfășurat în SUA, aceasta fiind cea mai mare performanță obținută de un jucător de tenis din R. Moldova în toată istoria sa.  US Open este unul din cele patru turnee de Grand Slam ale anului, alături de Australian Open, Roland Garros (Franța) și Wimbledon (Marea Britanie). 

Radu Albot, în vârstă de 27 de ani, s-a impus, în primul tur în fața americanului Ernesto Escobedo, care ocupă locul 77 în topul ATP după patru seturi, 7:5, 4:6, 6:2 si 6:4. Albot ocupa, înaintea turneului, poziția a 138-a în lume. Meciul a durat puțin peste 3 ore. În turul II, sportivul din R. Moldova îl va întâlni pe tenismenul din Taipei, Yen-Hsun Lu. Pentru performanța sa, unică pentru tenisul din R. Moldova, Albot va primi un cec în valoare de aproape 86 de mii de USD.

În întreaga sa carieră, în turneele de simplu și dublu, Radu Albot a adunat, din premii, puțin peste un milion de USD. Cei mai mulți bani i-au intrat în conturi în 2017, aproximativ 290 de mii de USD, conform site-ul ATP.

În 2014, Radu Albot a ajuns, în premieră pentru R. Moldova, în primul tur de la US Open, fiind învins atunci de francezul Gilles Simon în trei seturi, 6:3, 6:4, 6:2. Și în 2015 și 2016, Albot era eliminat la US Open după primul tur.

După performanțele obținute, Radu Albot este considerat cel mai bun jucător de tenis din istoria R. Moldova. La 27 iulie 2015, Radu Albot a intrat în TOP 100 ATP la simplu, devenind primul și singurul tenismen din R. Moldova care a reușit această performanță.