ROMÂNI DIN DIASPORA, VOTAȚI „DE LA CAPĂT” la Eurovision

FADERE Federația asociațiilor de români din Europa solicita românilor care locuiesc în afară țării să voteze melodia „ De la capat” în cadrul concursului Eurovizion din Sâmbătă 23 Martie.
Este pentru prima data când la concursul Eurovizion o formație românească abordează o temă atât de sensibilă și anume copiii lăsați acasă de părinți care lucrează în străinătate. În acest moment în România locuiesc în jur de 85 000 de copii care au cel puțin un părinte în străinătate.

Alina Stere este unul dintre voluntarii care lucrează pentru FADERE în departamentul de presă. Are 21 de ani și este studentă la Jurnalism în România. Ea a locuit în Iași cu bunicii de la vârsta de 10 ani pentru că ambii părinți lucrează în Italia. Urmele lipsei părinților se văd în privirea ei chiar dacă încearcă din răsputeri să ascundă acest lucru. Spune că ar fi preferat să nu aibe ce mânca, însă să aibe părinții lângă ea.
FADERE a prezentat opiniei publice un proiect de lege în care se încearcă stoparea acestui fenomen. Dacă legea va ajunge în Parlamentul României, părinții plecați la muncă în străinătate, vor fi oblicati să petreacă cu copii lor lăsați în țara cel puțin 3 luni pe an. Iar Guvernul României va ajuta parțial și după caz, deplasarea părinților la copii ori a copiilor la părinți, pentru ca acest lucru să fie posibil.
Românii care locuiesc în Europa și Republica Moldova vor putea vota melodia formației Voltaj imediat după ce pe scenă din Viena vor actua toți concurenții și se va da “Start Vot”. Numerele de telefon vor fi afișate pe ecran în seara concursului.
Faptul că formația Voltaj este una dintre cele mai cunoscute formații din România, că de această dată va interpreta la concursul Eurovizion o melodie așa frumoasă, că în această melodie se tratează un subiect atât de sensibil care afectează o mare parte dintre românii din diaspora, și faptul că ne iubim țara, sunt motive suficiențe să demonstrăm solidaritate și să ne comportam la fel că la alegerile din Noiembrie 2014. Să votăm cu toții sâmbătă melodia „De la capat”, a declarat Daniel Tecu președinte FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. =Tenuță Unionistu dela Tighina

  #################################################
  CRONICA CINEFILĂ UNIONISTĂ EUROPEANĂ
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––
  O INIVITAȚIE –
  21-23 mai 2015, orele 17 și 19, /intrarea liberă/
  a doua ediție a Festivalului de Film Românesc,
  „MARI SCRIITORI, MARI ECRANIZĂRI”
  Chișinău, cinematograful Odeon, str. M.Eminescu-55
  –––––––––––––––––––––––––––-
  ZIUA 1:
  Joi,21 Mai 2015
  Ora 17:00 – “CEL MAI IUBIT DINTRE PAMÂNTENI”
  – după romanul lui Marin PREDA, Regia: ȘERBAN MARINESCU
  Ora 19:00 – “CASA DIN VIS”
  – după romanul lui Fănuș NEAGU, Regia: IOAN CĂRMĂZAN
  –––––––––
  ZIUA 2:
  Vineri,22 Mai 2015
  Ora 17:00 – “FELIX și OTILIA”
  – după romanul lui George CĂLINESCU, Regia: Iulian Mihu
  Ora 19:00 – “CIULEANDRA”
  – după romanul lui Liviu REBREANU, Regia: Sergiu Nicolaescu
  ––––––––––
  ZIUA 3:
  Sâmbătă,23 Mai 2015
  Ora 17:00 – “MOROMEȚII”-
  după romanul lui Marin PREDA, Regia: Stere Gulea
  Ora 19:00 – “MOARA CU NOROC”
  – după romanul lui Ioan SLAVICI, Regia: Victor Iliu

  http://ziarulnational.md/claudia-motea-cred-in-puterea-traditionala-a-artistilor-de-aici/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *