Republica Belarus – punct important pentru exportul vinurilor moldoveneşti

Vinificatorii moldoveni și-au consolidat eforturile pentru a-și spori vânzările pe piața internațională. În premieră, nouă producători autohtoni s-au reunit sub umbrela brandului de ţară „Vinul Moldovei”, pentru a promova vinurile moldovenești pe piața din Belarus.

Timp de trei zile, ei au participat la expoziţia specializată „Producători de vinuri, băuturi tari, bere și băuturi
nealcoolice”.

„ONVV a decis să participe la acest eveniment, deoarece piața belarusă este una din cele mai importante pentru vinurile Moldovei. Expoziţia este vizitată de zeci de mii de consumatori, iată de ce reprezintă o platformă perfectă pentru atragerea unor noi clienţi, creşterea loialităţii, dar şi pentru promovarea R. Moldova ca stat producător de vinuri de calitate. Sunt convins că participarea la acest eveniment ne va asigura lărgirea sortimentului de exporturi în Belarus. Ne dorim să câștigăm aprecierea consumatorului, iar drept rezultat Vinul Moldovei să fie recomandarea de referință pentru belaruși”, susține Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului (ONNV).

La cea de-a VII-a ediţie a expoziţiei „Producători de vinuri, băuturi tari, bere și băuturi nealcoolice”, vinurile moldoveneștii au fost în topul preferinţelor, alături de cele din Georgia, Grecia şi Italia.

Republica Belarus reprezintă pentru vinurile moldoveneşti una dintre pieţele principale din spaţiul CSI. Aceasta este cea de-a șasea ţară după volumul exporturilor de vinuri îmbuteliate, în 2014 reprezentând 9% din totalul vinurilor îmbuteliate autohtone exportate, în același timp fiind piața nr. 1 după importul de vin în vrac.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *