Prognoza de weekend: Cod verde la excursii în România

Peste 500 de cetățeni ai R. Moldova vizitează în acest weekend cele mai cunoscute obiective turistice din București, Iași, Oradea, Arad, Târgoviște, și descoperă cel mai frumos drum din lume, Transfăgărășanul. Participanții la programul „Cunoaște-ți Țara” sunt întâmpinați de reprezentanți ai autorităților locale în fiecare oraș în care ajung.

„Programul național „Cunoaște-ți Țara” este destinat cetățenilor din R. Moldova care trec pentru prima dată Prutul. Știm că în stânga Prutului, pe fondul vitregiilor de ordin istoric, populației i-a fost limitat accesul la munte și la mare, la mănăstiri și castele, iar contactele cu oamenii din Țară au fost condiționate de trecerea graniței administrative. Cu ajutorul partenerilor din întreaga Românie, încercăm să reparăm această nedreptate și să oferim posibilitatea tuturor să își cunoască Țara”, a declarat Alexandru Rotaru, președinte executiv al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, responsabil de programul „Cunoaște-ți Țara”.

Unele dintre cele nouă autocare din program vor ajunge în destinații precum Curtea de Argeș, Barajul Vidraru, Bâlea Lac, Cetatea Oradea și Muzeul Țării Crișurilor, altele vor vizita Palatul Culturii din Iași, Cheile Bicazului și Lacul Roșu, dar și Curtea Domnească din Târgoviște, Turnul Chindiei, Muzeul de Artă, Mănăstirea Stelea și Mănăstirea Dealu. În București, participanții la excursia de trei zile vor vedea Centrul Vechi, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, iar în ultima zi vor ajunge pe Valea Prahovei, unde vor avea acces la Castelul Peleș și vor vizita Mănăstirea Caraiman.

Programul național „Cunoaște-ți Țara” se află la cea de-a doua ediție. În 2017, peste 40.000 de cetățeni ai R. Moldova au vizitat timp de câte trei zile cele mai cunoscute atracții turistice din toate regiunile țării. Anul acesta, în cadrul tururilor sunt așteptați să ajungă în România peste 60.000 de persoane.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. alik

    da da si in autobuze ii zombeaza cu unirea si cu minciuni populare sorosiste…Romania o tara foarte frumoasa dar furata de yohanis si sorosisti de 25 de ani …

  2. Un lucru foarte bun,trebuia inceput de 10 ani in urma.Calatoria de 3 zile,eftina,pot pleca toti doritorii.Dar au sa vada foarte multe locuri pitoresti – munti,paduri,riuri,marea care la noi nu sunt.Atunci au sa inteleaga oamenii ca suntem o tara,un popor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *